1 - 10 elem, Összesen:21

Emelkedő irány beállítása
oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Horrorírók: Algernon Blackwood

2019. szeptember 24., kedd 17:45:40 Europe/Budapest

Algernon Blackwood kAlgernon Henry Blackwood egy angol novellista, regényíró, újságíró és rádiós volt. Shooter's Hill-ben született (ma London része). Apja postahivatalnok volt. A fiatal Algernon elvégezte a Wellington főiskolát. Majd kitelepült Kanadába, ahol farmer volt, majd szállodás, de volt hegedűtanár és New Yorkban a The New York Times újságírója is.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

Horrorírók: Richard Marsh

2019. február 12., kedd 19:14:32 Europe/Budapest

Richard Mars kRichard Marsh Londonban született Richard Bernard Heldmann néven. A maga idejében nagyon népszerű író volt, s nem csak Angliában. Heldmann 1880-ban kezdte el magazinokban közölni kalandos történeteit, közte a kora egyik leghíresebb magazinjában, az Union Jack-ban. 1883 közepétől minden fikcióját Richard Marsh néven publikált. Aránylag termékeny szerzőnek számított, mivel közel nyolcvan könyvet adott ki: regényeket és novellásköteteket.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

Horrorírók: Lord Dunsany

2017. november 12., vasárnap 19:32:33 Europe/Budapest

Lord Dunsany kEdward John Moreton Drax Plunkett, Dunsany tizennyolcadik bárója, azaz Lord Dunsany egy ősi és gazdag ír család gyermeke volt. Ennél fogva jó iskolákat járt és gyakorolva a gazdag brit szokásokat, szeretett vadászni, krikettezni és sakkozni. Katona volt sokáig, harcolt a búr háborúban is. A II. világháború idején az athéni egyetem angol irodalom tanára.
Írói munkássága nagyon szerteágazó volt. Kezdetben, 1890 körül verseket írt, majd novellákat. Mintegy 80 könyvet hagyott maga után, viszont ez 52 alkotói éve alatt gyűlt össze. Írt regényeket, novellákat, színdarabokat és rádiójátékokat. Leginkább a fantasy műfajban ért el sikereket, s éppen ezek a történetei hatottak olyan utódaira, mint Tolkien, Lovecraft vagy Neil Gaiman.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

Horrorírók: Ray Russell

2017. szeptember 12., kedd 20:46:49 Europe/Budapest

Ray Russell kRaymond Robert Russell egy amerikai regényíró, novellista, szerkesztő és forgatókönyvíró volt. Chicagóban született. A leismertebb művei horror vonatkozásúak, de írt bűnügyi és sci-fi jellegű történeteket is.
Novellistaként kezdett. Az első rövidtörténete a The Lesser Sin (Esquire, 1953) volt. Russell 1964-től a Playboy irodalmi szerkesztője lett és ő szerkesztette a lap által kiadott válogatásköteteket is.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

Horrorírók: Peter Straub

2017. szeptember 3., vasárnap 22:16:57 Europe/Budapest

Peter Straub kPeter Straub egy amerikai horror szerző. Milwaukee-ban született. Straubot gyerekkorában súlyos baleset érte, amiből csak nehezen épült fel. Columbia Egyetemen diplomázott, majd rövid ideig angolt tanított. 1969-ben az írországi Dublinba költözött, ahol mellékesen elkezdett írni. 1971-72-ben költeményei jelentek meg. Első regénye a Marriages 1973-ban jelent meg. 1974-ben írt még egy hasonló stílusú regényt Under Venus c. alatt, ami azonban csak 1985-ben jelent meg. Az első természetfölötti elemeket tartalmazó regénye a Julia 1975-ben jelent meg. Írországban és Angliában tíz évig éltek feleségével, majd visszaköltöztek az Államokba.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

Horrorírók: Eddy C. Bertin

2017. március 22., szerda 21:19:04 Europe/Budapest

Eddy C. BertinEddy Charly Bertin egy belga horror szerző (azaz még egy belga, Jean Ray után). Nevét nálunk gyakorlatilag nem vagy alig ismerik, de nem sokkal jobb a helyzet a hazájában vagy az angol nyelvterületen sem. Viszont a horror irodalom szerelmesei közt lassan már kultikus tiszteletben áll világszerte. Bertin Németországban született, egy belga (flamand) asztalos apától és német anyától. Csecsemőkorában a család Belgiumba költözött. Gentben szerzett felsőfokú végzettséget, majd egy bankban kezdett dolgozni. Már fiatalon, a 60-as évek vége felé elkezdett sci-fiket és horror történeteket írni, majd 1974-től ifjúsági regényeket is. Kétségtelenül érdekes, változatos figurája a flamand irodalomnak, mert költő is. Egyformán ír angol és holland nyelven, és mindkét nyelvről fordít.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

Horrorírók: Angela Carter

2016. szeptember 26., hétfő 20:31:56 Europe/Budapest

Angela CarterAngela Olive Stalker egy angol regényíró, novellista, költő és újságíró volt, aki a műveit Angela Carter néven jelentette meg. Az angliai Eastbourne-ban született, és a Bristol Egyetemen tanult. A nagyanyja nevelte. Előbb Paul Carter felesége volt, majd Mark Pearce lett a férje. Angela mindkettőjük nevét felvette: Angela Olive Carter-Pearce. A szakmai pályáját újságíróként kezdte.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

Horrorírók: Jack Finney

2016. szeptember 13., kedd 18:45:11 Europe/Budapest

Jack Finney kJack Finney egy amerikai scifi, thriller és horror szerző volt. Milwaukee-ban született. 1934-ben diplomázott. Nem sokra rá megnősül, feleségül vette Marguerite Guest-et, akitől két gyereke született. A család előbb New Yorkban élt és Finney egy reklámügynökségnél dolgozott, majd az ötvenes években Kaliforniába költöztek. Itt halt meg 84 éves korában egy tüdőgyulladás következtében. Alapvető kalauz Finney írásaihoz Jack Seabrook 2006-ban megjelent könyve: Stealing Through Time: On the Writings of Jack Finney.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

Horrorírók: Richard Matheson

2016. július 27., szerda 16:53:25 Europe/Budapest

Richard Matheson kRichard Burton Matheson egy amerikai horror és scifi író volt. Allendaleben született, norvég eredetű családba. A II. világháború végén még harcolt a hadseregben is. 1949-ben a Missouri egyetemen újságírásból diplomázott. 1952-ben megnősült, s gyermekei is írók lettek.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

Horrorírók: Ramsey Campbell

2016. március 18., péntek 0:46:55 Europe/Budapest

Ramsey Campbell kicsiRamsey Campbell ma Anglia vezető horror és dark fantasy szerzője. John Ramsey Campbellként született Liverpoolban. Szülei elég zűrösek voltak. Anyja ösztönözte az írásra, akin később egyre inkább elhatalmasodott a paranoia és skizofrénia. Campbell 1971-ben feleségült vette Bertram Chandler scifi író lányát (két gyerekük született). Campbell gyerekkoráról vagy felnőtt koráról nagyon nincs is mit beszélni, egyszerűen már gyerekkorától elkezdett írni. Már akkor a rémtörténetek és kísértethistóriák keltették fel figyelmét. Saját bevallása szerint nyolcéves korában olvasta élete első Lovecraft novelláját. Első írásai 11 éves korában keletkeztek. Ezeket akkoriban a kiadók rendre visszadobták és csak harminc évvel jelentek meg Robert M. Price kiadásában. Ez még se kivételes, hiszen a példaképe, Lovecraft már 7-8 évesen rövidebb novellákat írt.

Tovább olvasom ►
Rovat: Horrorírók  Szerző: Longvale

1 - 10 elem, Összesen:21

Emelkedő irány beállítása
oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3